Yukarıdakilere benzer bir çok sual trafik kazası geçiren mağdurların veya yaşamını yitiren kişinin geride kalan yakınlarının sorduğu suallerdir. Bu sualler bir bölümünü Ana sayfamızdaki diğer başlıklar altında cevap vermiştir. Ancak trafik kazası geçiren kişi veya yakınını kaybeden kişileri bilgisiz olmalarından meydana gelen büyük hak kayıpları yaşandığı için bir takım hususları herkesin anlayabileceği şekilde izah etmek gerekir.

Trafik kazası geçirenler elbette sigortadan para (tazminat ) alabilir. Bunun için kusurlu araca ait trafik sigortasına karşı dava açılabilir. Sigorta şirketleri çoklukla dava açtırmadan ödemeyi isterler. Ancak sigorta şirketlerinin yaptıkları hesaplarlar genellikle mahkeme nihayetinde alacakları miktardan düşük olmaktadır. Bu ise mağdur olan kişilerin farkında olmadan gerçekte alacakları paradan çok daha azını almalarına ve rıza göstermelerine kapı aralamaktadır. Hem de sigorta şirketleri böylesi vaziyetlerde bir an önce ödeme yapmak istemektedirler. Zira imza adan ibranameler veya ödenen paralar gelecekte dava açılmasını genellikle önlemektedir.

Unutulmamalıdır ki, hakkınızı eksik ve acele almak yerine tam ve yeniden aynı müddette dava yoluyla almak çok daha yararlıdır. Yeni yasalarla, trafik kazalarındaki yargılama süreci hızlanmıştır. Bu bakımdan sigortadan para almak yerine dava yoluyla hakkınızı tam olarak almanızda büyük yarar bulunmaktadır. Olan trafik kazasından sonra; sigorta şirketinden para – tazminat almadan önce kesinlikle konu ile ilgili avukat yardımı alınız. Bu menfaatiniz ve geleceğiniz açısından son derece ehemmiyetlidir. Ters halde büyük hak kayıplarına sebep olabilir. Çünkü bilmediğiniz vakit, başkalarının size söylediklerini doğru kabul etmek zorunda kalırsınız. O yüzden konunun uzmanlarından bilgi almanın her vakit yararı vardır.